2008-02-18

Dia de la Llibertat del Documents

A uns nois de l'FSFE se'ls ha acudit de fer un Dia de la Llibertat dels Documents (Document Freedom Day) per a incentivar l'ús de protocols oberts i advertir la societat dels perills que comporta usar protocols secrets d'empreses que tendeixen al monopolisme.

Es farà el 26 de març d'enguany i volen que es muntin activitats locals i que es publicitin al web, a l'estil del que es fa amb el Dia de la Llibertat del Programari (Software Freedom Day).

Per què ho explico tot això? Doncs perquè a mi m'agradaria organitzar alguna coseta, però tinc l'agenda bastant malament i vull fer un sondeig per a veure si algun activista del programari lliure estaria disposat a fer-se càrrec de l'organització d'un acte, ja sigui una xerrada, una exposició, un repartiment de fulletons, o el que es pugui fer. M'ofereixo a assessorar en el que pugui, això sí. :-) [Sí, vull enredar algú perquè ho faci. Què passa?, moltes vegades funciona!]

Penso que la mena de públic a qui ens podem dirigir és més ample del que normalment tenim, ja que hi entraria qualsevol usuari directe (o, fins i tot, indirecte) d'ordinadors i que és una bona excusa per reivindicar la llibertat bítica.

Un dels objectius seria convéncer els irredempts usuaris de Windows i Mac que els seus documents no estan segurs amb els programes que habitualment fan servir i que almenys provessin l'OpenOffice per a no coartar-nos a nosaltres la llibertat de llegir. I un altre, exigir les administracions públiques l'ús de formats estàndard i oberts per a evitar que les nostres dades romanguin segrestades per les grans empreses de programari privatiu.

Si voleu contactar amb mi: rcarreras_arroba_caliu.cat o escriviu un comentari.

Actualització: aquest vespre, han penjat una nota al web OpenDocument.xml.org on expliquen el que es vol aconseguir amb aquest dia.
  • promotion and adoption of free document formats
  • making global network
  • coordination of activities that happen on 26th of March, Document Freedom Day

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Rafael!

es força probable que des de gnuab (a la UAB) organitzem alguna cosa, hi estàs invitat


Quiron

Rafael Carreras ha dit...

Molt bé!
Ja ens hi veurem, doncs.