2005-10-24

Distros a Mataró

Dissabte hi va haver a l'Escola Universitària de Mataró una presentació de les distribucions de GNU/Linux Càtix de Toni Mirabete, Lliurex de la Generalitat Valenciana, Max de la Comunitat de Madrid, Einam de la UPC i K-DEMar d'Adonay Sainz. Està bé de tant en tant que s'ajuntin persones d'aquests projectes per a compartir idees, avançar tots junts i poder acceptar les diferències, que de vegades són moltes, entre diverses distribucions. També és una bona oportunitat de veure les diferents necessitats dels usuaris, que no volen una distribució única. També es va presentar Asterisk, un programa lliure innovador que permet muntar centraletes telefòniques a les empreses, amb tot de serveis relacionats amb un pressupost molt baix i fugir de les empreses de telecomunicaions que cobren preus desorbitats per a aquests serveis. A la feina sé el que costa, per exemple, aconseguir un nou número d'extensió, perquè la centraleta està limitada en números d'extensions, mentre que amb un ordinador corrent l'Asterisk, l'única limitació vindria donada per l'ample de banda.
Tot plegat, però, hi havia 14 persones de públic, gairebé els mateixos que gent que parlava. No és un tema per al gran públic, suposo.
El millor, però, va venir després, quan ens van fer fora de l'escola universitària perquè tancaven i vam anar a un bar a xerrar una mica. Allà vaig gaudir dels coneixements de gent com el Mirabete i el Sebastià Pla, coordinador de la traducció al català del KDE, i d'altres, parlant de qüestions ben diverses.