2005-10-21

Brodats

He anat al lloc on m'havien fet polos amb brodats per a Caliu per tal de preguntar quant costaria de fer només un brodat però amb dibuixet, perquè amb lletres només era un preu raonable. M'ha sorprés que et cobren 60 € per a fer-te el "patró" de les puntades abans de començar a brodar, i és que això es fa amb ordinador i amb un programa que, no només és tancat, sinó que físicament tenen l'ordinador tancat amb clau perquè ningú no pugui passar per allà, fer-se el patró i anar-se'n sense pagar. Una anèctoda molt gràfica del que representa el programari propietari i privatiu (ara més que mai). Si el programari fos lliure, deixarien de cobrar 60 €? Jo ja me'ls estalvio ara, que no penso fer cap brodat.

4 comentaris:

Alex Muntada ha dit...

Aleshores, caldrà fer-los la competència i adquirir una d'aquestes meravelloses màquines Brother Innov-is 4000D i la nova versó més econòmica, la 2500D, que són capaces de llegir patrons a través dels seus ports USB.

Ara només ens resta saber si ja tenen suport per a GNU/Linux i si el format dels patrons és lliure i conegut.

Rafael Carreras ha dit...

El format es diu PES i ni és lliure ni és conegut, o almenys, encara no he trobat amb què obrir-lo. Seguiré investigant.

Schaffner ha dit...

123hp-printer-support.com

matthew john ha dit...

123.hp.com/envy5052