2005-04-03

Reunió de Caliu a Badalona

Hem estat l'Orestes Mas, l'Àlex Muntada, el Miquel Chicano i jo mateix. Un dia rúfol que convidava a quedar-se a casa.

FSFEurope fellowship: s'enviarà un correu a la llista [Alex] per a explicar la nova proposta d'afiliament de la FSFE. Caliu, com a associació, també s'hi podria afegir, però hem de veure com, perquè això està canviant ara mateix.

Hi ha gent que estaria disposada a enviar notícies al web però no pot perquè no tenim correu al servidor. Intentem sol·lucionar-ho, però mentrestant, tots els membres de la junta han de tenir accès a publicació de notícies, cosa que ara no passa [Francesc]. Ara ja surten les notícies de Caliu al recull de notícies de lafarga.org.
L'administració de la llista de Caliu només la fa l'Eduard. Cal tenir els llocs duplicats i n'hi posarem un altre administrador [Orestes, Eduard].

S'estudiarà la possibilitat de posar un servidor antic a casa d'algú per a donar accés a qualsevol a fer-hi proves. [Miquel]

Els contactes que hem de tenir amb la UPC, per qüestions de servidor, jornades, etc, cal canalitzar-los mitjançant la càtedra de PL de la UPC (CPLUPC) [Orestes, Àlex].

La feina que fa Caliu ha de lluir més. No ho fem bé això perquè no en sabem, però si no se'ns coneix, no podem anar pel món demanant més ample de banda i servidors. Per tal d'aconseguir més ressó:

Mirar a Internet com i on surt Caliu (enllaços correctes, ...) [Feina per assignar. Si algú disposa de dues horetes, ho pot fer].

S'obrirà un projecte Caliu a lafarga.upc, ni que sigui per a "ocupar el domini". De moment, no servirà de gaire, però ja hi serem allà. [Àlex].
Actualització: ja està fet, a https://lafarga.upc.es/projects/Caliu/. Per a inscriure-us, cal donar d'alta un usuari i demanar l'Àlex Muntada que t'hi inclogui al projecte.

Remodelació total de la pàgina web, pàgina estàtica comançant de zero. Amb logo, leit motiv, text introductori, llicència amb RDF (necessari per a sortir a directoris de Creative Commons). Es possaran grans blocs que es vegin bé. El WordPress (passarem a 1.5 [Francesc] quan estigui acabat de traduir) quedarà únicament per a les notícies. Els altres blocs seran Patents (remodelació de la pàgina per a mantenir l'aspecte de la pàgina principal), Planet Caliu (una mena de recull de blocs dels membres de Caliu, on hi sortirà el que fa cada membre de Caliu, pensat per a mostrar la feina que fa Caliu, a l'estil de Debian Planet i Ubuntu Planet), agenda, FTP, imatges (fons d'escriptori, en Miquel estudiarà com fer-ho) i enllaços [Orestes].

Contactarem amb els diversos projectes de distros catalanes per tal de reunir-nos-hi a les Jornades de PL a Vilanova. [Àlex?]

Necessitem un informe d'ús i ocupació del servidor: volum d'informació per distro, per sub-arbre, número de descàrregues, número de clients diferents, número de bytes per client [Francesc]. Després decidirem la política del servidor.

Quan tinguem tot això enllestit i en marxa, mirarem de cercar més gent que col·labori amb Caliu. Es farà un dossier de Caliu explicant les coses que hem fet, les que fem i les que volem fer [Orestes]. Això és imprescindible per a presentar-nos a institucions i empreses.

Hi ha diverses activitats possibles per a realitzar, però s'està madurant la idea i encara no podem donar detalls.

Pressupost per a la confecció de samarretes [Rafael], adhesius i pins nyu, Tux, Caliu [Orestes], globus [Miquel]. Hi ha la idea de generar merchandising per a fer promoció del PL i de Caliu.

Col·laboració amb Pangea. Tot just comencen a planificar com es faran les diverses migracions dels seus clients. Ja en tenen uns quants disposats a migrar. Ens interessa donar-los un cop de mà.

La propera reunió es tornarà a celebrar a Badalona, dissabte 30 d'abril, i aprofitarem el matí per a visitar la ciutat [Orestes] i la tarda per a millorar el món [entre tots].