2005-11-07

Linuxlab de Bocanord

La reunió de Caliu la vam fer aquest dissabte a l'Espai Jove Bocanord, on tenen un Linuxlab equipat amb 12 ordinadors cedits per la Diputació de Barcelona i funcionant amb GNU/Linux. Fa pocs anys, s'hi havia muntat un Centre de Noves Tecnologies, amb molt poc èxit i, per tal de dinamitzar més, es va crear el Linuxlab, amb un èxit creixent. Va néixer fa un any, però amb els problemes generats per l'esboranc del Carmel (l'Espai Jove és allà) es va necessitar l'espai per a les assemblees de veïns i es va deixar de banda. Ara acaben de tornar a muntar els ordinadors i els han fet l'espai tancat amb vidres. Ha quedat força bé. Oficialment, es reinaugurarà al gener. Ja han editat un nou díptic i pensen a fer difusió del Linuxlab a les Universitats i al barri.
Altres temes preferencials de l'Espai Jove són la música i el video-art i proven de fer els cursets d'edició de música i vídeo amb programari lliure, tot i que no sempre és possible. D'aquesta manera, també inculquen els valors del programari lliure, cosa que es veu que no costa gaire perquè la gent interessada en aqueste temes hi sol ser prou receptiva.
El lloc que tenen és força gran, amb una sala de concerts i diversos espais grans i petits, que el fan ideal per a muntar jornades, tallers, xerrades, etc. Els dinamitzadors estan engrescats i ja els agrada que hi hagi gent disposada a fer servir els seus equipaments. Tenen més aviat una vocació de servei a la ciutat, més que no al barri. A més, a la part de baix hi ha un petit lloc amb quatre ordinadors connectats a internet i amb la distribució Bocalinux, basada en Gentoo, d'ús gratuït i que ens va sobtar de veure que eren buits. També hi tenen Wifi. La gent de Badopi s'encarrega del manteniment de tots els equips.
Quant a la reunió, hi vam anar en Miquel Chicano, en Jordi Funollet i jo mateix. Vam parlar de diverses coses, però les que atenyen l'associació són que encara no hem muntat el Mediawiki (ho havia de fer el Francesc fa un mes), s'ha de canviar el disc dur del servidor que es va cremar (ja veurem com ho fem) i hem oferit lloc al Víctor de Badopi per a que hi pengi la distribució Bocalinux, ara mateix en fase beta.