2006-01-21

Més dimensions

He llegit un article a la revista anglesa New Scientist sobre l'hiperespai, i sobre com, sobre el paper, es podria construir una nau que, usant altres dimensions i les propietats que hi ha en elles, com l'anti-gravetat, podria sortir del planeta i viatjar a velocitats superiors a la de la llum. Es faria amb una tremenda quantitat d'energia electromagnètica. De fet, només per a aixecar-se necessitaria 500 000 vegades més energia que la del camp magnètic terrestre. La idea prové del Sr. Burkhard Heim, un alemany que, als anys 50 va formular un teorema en aquesta direcció. Hi ha qui diu que aquest teorema unifica la teoria quàntica amb la teoria de la relativitat. Fins i tot en Von Braun, el famós enginyer alemany que es van emportar els americans per a començar la cursa espacial, va preguntar-li si valia la pena continuar la investigació en coets.
Si la teoria és correcta, es podria arribar a Mart en 5 hores, per comptes dels 6 mesos que es triguen actualment, i les estrelles més properes estarien a l'abast.
A Nou Mèxic hi ha un laboratori que diu que podria estudiar fer un assaig per a corroborar la teoria. Ja veurem. La idea del camp electromagnètic per a entrar a d'altres dimensions sembla treta de la novel·la de Carl Sagan Contact (també s'hi va fer una pel·lícula) i els viatges a través del subespai de la saga Star Trek, però la teoria és anterior a les obres de ficció.
Aquí hi ha la primera pàgina en pdf de l'assaig de Walter Dröscher (et fan pagar 25$ per l'assaig sencer).

1 comentari:

Anònim ha dit...

La màquina en qüestió s'anomena "Z". I genera, durant els breus segons que funciona, 290 trilions de watts o 80 vegades el consum d'electricitat de tot el planeta durant un dia. Funciona a "només" 1,6 milions de graus centigrats... i aquí teniu una foto de la "bèstia" en ple funcionament (http://www.sandia.gov/media/images/jpg/Z02.jpg).
Z s'ha utilitzat per a l'experimentació en tecnològies rel·lacionades amb la fusió nuclear, lloc que ben aviat ocuparà el ITER, i sí els cièntifics que treballen en el projecte s'han mostrat disposats a provar d'una vegada per totes la possibilitat d'obrir portals a d'altres dimensions.