2006-11-19

Societat lliure i història d'internet

Dijous vaig anar a Cornellà, a la presentació del tercer congrés en línia de l'Observatori per a la Cibersocietat que comença demà. Es titula molt convenientment Coneixement Obert, Societat Lliure.

Hi van parlar el Vicenç Badenes que va presentar l'acte i en Joan Mayans, director de l'esdeveniment, que va parlar de copçar les tendències de futur.

Després hi va parlar en Llorenç Valverde, que ja el coneixia, vicerector de la UOC, i va explicar breument el projecte d'universitats de tot el món per a debatre com posar els continguts de les mateixes a disposició del públic sense que quedin restringits (es veu que hi ha una càtedra de la Unesco dedicada a això) i va explicar la revolució ProAm, o com és possible que projectes de Programari Lliure, entre d'altres coses, puguin tenir tant d'èxit.

A continuació, va parlar n'Andreu Veà, director del projecte WiWiW, destinat a recompondre la història d'internet i a desmuntar mites com el que diu que Arpanet estava fundada amb fons militars. Va ser d'allò més interessant.

Finalment, va parlar la Marta Continente, de l'STSI, que va dir que al febrer la Generalitat de Catalunya estrenaria un nou portal eCatalunya fet amb Programari Lliure.