2006-10-29

La distribució per al meu ordinador

El meu ordinador portàtil el vaig comprar a Ahtec, una botiga on quan compres un portàtil no t'obliquen a comprar cap sistema operatiu (cosa que sembla que en altres àmbits sigui impensable, algú s'imagina que per a comprar una rentadora fos obligatori comprar sabó per a tres anys?).
Durant tres mesos, hi he tingut una Kubuntu Dapper que m'ha funcionat prou bé, però darrerament he tingut alguns problemes amb la versió final de l'Edge (amb les alfes no en vaig tenir). Llavors vaig pensar en el que diu en Francesc:
a l'ordinador no hi has de posar el que vols, sinó allò que a ell li agradi.

De manera que em vaig posar a cercar: li agrada la Fedora 4, però la 6 no li agrada. No li agraden les instal·lacions de OpenSuse ni de Debian ni de Mandriva. El que sí que li agrada, i força, és la Mandriva One, la versió live de Mandriva que també es pot instal·lar al disc dur. Així que he hagut de fer això, una mica més marrano que fer una instal·lació normal, però ara ja tinc l'ordinador feliç i content. :-)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La comparació de la rentadora està mal feta: quan compres una rentadora també estàs comprant un software (la programació de la rentadora), al que no tens cap mena d'accés, no podràs actualitzar mai ni podràs adaptar cap forma.

O es que et penses que una rentadora no incorpora un software?

Rafael Carreras ha dit...

La comparació la feia amb el sabó, però de tota manera, si et refereixes al programari mecànic de la rentadora (almenys la meva encara no és electrònica), sí que es pot modificar si en saps de mecànica. Les electròniques, de moment no, malauradament.

Tot i amb això, el que pots fer amb una rentadora és tan limitat... O se t'acudeix alguna cosa interessant apart de rentar roba? És a dir, amb un ordinador es poden fer moltes coses, amb una rentadora es pot rentar roba. Jo prefereixo poder rentar la roba amb un programa lliure, però hi ha moltes prioritats abans.

Anònim ha dit...

No se m'havia acudit mai això de que a l'ordinador li has de posar la distribució que li agrada A ELL. I deu ser cert: fa uns dies estava recuperant, mitjançant diversos LiveCD, uns arxius d'una sèrie d'ordinadors que Windows es negava a llegir (bàsicament vídeos i imatges). Amb uns ordinadors, l'Ubuntu em va fer la feina perfectament, per a d'altres vaig haver d'utilitzar Knoppix... No sé si em fa una mica de por i tot. :-)