2006-03-08

Jornades de PL de la UAB

Per primer cop se celebren les Jornades de Programari Lliure de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El Guillem Jover, desenvolupador de Debian, parlarà de Debian i de Gentoo, el Víctor Barba ensenyarà a crear un live-CD i, com no, el Xavier de Blas farà el seu Linux Show a l’acte de cloenda.

Les jornades es faran des de dimecres 15 a divendres 17 i hi ha tot de xerrades i tallers. Properament sortirà el programa al web de les Jornades. Caliu es va oferir a col·laborar-hi i m'ha tocat de fer-hi una xerrada sobre Llengua i Programari Lliure, dimecres a la tarda, a petició dels organitzadors.

Llàstima que al final no vingui en Ricardo Galli, per problemes de pressupost, suposo, perquè és de Mallorca i li havien de pagar el desplaçament. Inconvenients de ser el primer cop que es fa això a la UAB i que, sens dubte, quedaran solucionats en posteriors edicions :-).

Actualització: a la llista de Linux-uab han dit que, per a mirar el programa, s'ha d'anar al wiki. També diuen que el pot canviar qualsevol, però que per a fer comentaris hi ha això.

Resum: al final, el Xavi de Blas tampoc no va venir. Només hi vaig poder anar a dues xerrades, i una era la que feia jo (bastant dolenta). L'altra era del sistema de programació de jocs SDL que havia d'incloure una demostració de la maquineta GP2X, però que no va poder ser perquè el conferenciant no havia tingut temps de comprar-se el cable. Es notava que el paio savia de què parlava. Em van dir que a les conferències de Debian i de Gentoo, que es feien al matí, hi havia més gent, però en general hi ha hagut poca assistència. Potser no es va publicitar prou a la resta de la UAB.
Tenien pressupost per a fer-hi més coses, però per problemes d'organització, la confirmació dels diners va arribar tard per a poder fer més coses. Si hi ha prou interès, es tornaran a fer l'any vinent. Hi vaig veure un grapat de gent engrescat a fer coses i a repetir l'experiència. Jo crec que l'any vinent poden ser molt més bones i profitoses.
Coses que necessiten una millora urgent: la pàgina web no era gens informativa, el wiki no va estar prou treballat, confirmació dels conferenciants amb més temps (això també necessita de disposar abans dels calers), publicitació de les jornades (ho sabien a la UB o la UPC?).